Workshop TAAL-OOR - kip van troje - reizend - speeltheater - kinderanimatie - straattheater
WORKSHOP WOORD, RAP EN POËZIE
Een workshop die meer is dan lezen of schrijven van een rijmend versje. In vijf verschillende kerndoelen voor het (basis-)onderwijs wordt naar poëzie, taal-, lees- en schrijfvaardigheid en taalbeschouwing verwezen. Het uiten van gevoelens, het ordenen van gedachten en de combinatie van taal en vorm vormen mee de ruggengraat van deze activiteit.

In de workshop spelen we letterlijk en figuurlijk met woord en poëzie. Groepsopdrachten en individuele doe-oefeningen doorkruisen elkaar. Tijdens deze speelse sessie, maken deelnemers kennis met voorlezen, zelf gedichten (mopjes, verhalen, liedjes) kiezen en schrijven. Kinderen, tieners en jongeren kunnen hun eigen opvoering brengen

Wat de workshop uniek maakt, is de speelse en energieke manier van begeleiden. Op praktische wijze leggen we verbanden tussen gevoelens, muziek, klanken en poëzie. De deelnemers krijgen een grote fantasieprikkel aangeboden, die aanzet tot het stimuleren en het ontwikkelen van een eigen creatieve, muzische en speelse (‘kunstzinnige’) houding.


Mogelijke speelformules en prijskaartje:

Doelgroep:
Vanaf 6 jaar. Kwalitatief werken wij het best als de deelnemers ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Zowel scholen, socio-culturele-verenigingen als bedrijven kunnen deze workshop boeken. Het is optimaal om met max. 12 deelnemers te werken. (Zoekt u een taalworkshop voor kleuters? Informeer dan zeker naar ‘Bie-ba-ba-be-lutta’).

Speelduur: Vanaf 120 minuten. Er kan ook een hele dag of week gewerkt worden.

Prijskaartje: Per uur/per docent 75 euro. Vanaf het derde uur rekenen wij 65 euro aan. Is de groep groter dan 15 kuikens, dan rekenen we per extra aanwezige 4 euro per speeluur extra aan. De groep mag niet groter zijn dan 20 deelnemers.

Vervoersonkosten: wij rijden aan 0.48 euro/km vanuit Gent. Btw: 6% op de uitkoopsom en het vervoer.

Alle speelmaterialen en spelattributen zijn in de prijs inbegrepen. De groep mag niet groter zijn dan 20 personen.

Extra: De organisator voorziet een eigen speellokaal. Wij factureren minstens twee haaneengekakelde speeluren.