Woord, rap en poëzie
 - kip van troje - reizend - speeltheater - kinderanimatie - straattheater
Woord, rap en poëzie
Een workshop die meer is dan lezen of schrijven van een rijmend versje.

In vijf verschillende kerndoelen voor het (basis-)onderwijs wordt naar poëzie, taal-, lees- en schrijfvaardigheid en taalbeschouwing verwezen. Het uiten van gevoelens, het ordenen van gedachten en de combinatie van taal en vorm vormen mee de ruggengraat van deze activiteit.

In de workshop spelen we letterlijk en figuurlijk met woord en poëzie. Groepsopdrachten en individuele doe-oefeningen doorkruisen elkaar. Tijdens deze speelse sessie, maken deelnemers kennis met voorlezen, zelf gedichten (mopjes, verhalen, liedjes) kiezen en schrijven. Kinderen, tieners en jongeren kunnen hun eigen opvoering brengen.

Wat de workshop uniek maakt, is de speelse en energieke manier van begeleiden. Op praktische wijze leggen we verbanden tussen gevoelens, muziek, klanken en poëzie. De deelnemers krijgen een grote fantasieprikkel aangeboden, die aanzet tot het stimuleren en het ontwikkelen van een eigen creatieve, muzische en speelse (‘kunstzinnige’) houding. Uiteraard sluit de lesstof bij de belevingswereld van de leerlingen/deelnemers aan. Wij brengen alles binnen de filosofie: ‘wij willen niet beleren, maar inspireren’


Mogelijke speelformules en prijskaartje:

Kikkerkusje akoestisch ~ kleine voorstelling

Doelgroep: Vanaf 6 jaar. Indien de leeftijd van de deelnemers wat gestructureerd kan worden, verhoogt dit de kwaliteit van de workshop. Zo kan u bv. werken met een groep van 6-9 jarigen, een groep 10-12 jarigen, 12-14, 14-16, .... jarigen. De workshop kan zowel door scholen, socio-culturele-verenigignen als bedrijven geboekt worden. Het is optimaal om met max. 12 deelnemers te werken. De groep mag niet groter zijn dan 20 personen.

Speelduur: Vanaf 90 minuten. Er kan ook een hele dag of week gewerkt worden.

Per uur/per docent 75 euro. Vanaf het derde uur rekenen wij 65 euro. Is de groep groter dan 15 kuikens, dan
wordt er per extra aanwezige 4 euro per speeluur aangerekend. Bij meerdere opdrachten wordt een korting
gegeven. Prijzen voor scholen en/of grotere projecten: op aanvraag.