voorleesvertelling  - kip van troje - reizend - speeltheater - kinderanimatie - straattheater
Voorleesvertelling
Nog op zoek naar een donzige invulling voor uw projecten binnen de Voorleesweek?

Wij laten u alvast even proeven van onze vertel-eitjes. Ons (h)aanbod is gericht naar Jan en alleman. Wij vertellen en lezen voor voor iedereen: van kleuter tot senior, alle oortjes willen wij graag donzig kriebelen. Ook bieden wij mini-voorlees-cursusjes aan.
Naar schoolprogrammatie kleuters en lager onderwijs kunnen wij bijvoorbeeld het onderstaande (h)aanbieden.
We kunnen voorlezen uit het werk/thema dat door u of Stichting Lezen wordt aanbevolen.
Wij kunnen ook kiezen uit werk dat wij vaker brengen. Bij een voorleesuurtje werken wij zelf graag met 3 soorten boeken:
1. prentenboeken
2. voorlees- en verhalenboeken
3. gedichten / poëzie / versjes
Enkele van onze favoriete auteurs waar wij graag mee of rond werken: Hans en Monique Hagen, Marianne Busser en Ron Schröder, Arnold Lobel, Roald Dahl, Dr Seuss’, Heidi Boonen, Henri van Daele, Geert De Kockere, Sylvia Vanden Heede, ...
Wij kennen de verhalen doorgaans zo goed als uit het hoofd, zodat wij ‘omgekeerd’ kunnen voorlezen. Kinderen kunnen het boek dan volgen. Enkele prenten of tekeningen gebruiken wij soms ook uitvergroot. Ook mogelijk is dat enkele personages in grote pop vorm naast ons in het decor zitten. Doorgaans werken wij ook met één groot boek, wat wij dan zelf bijhebben, bv. De Gruffalo van Julia Donaldson. Dat boek is ca 80 cm op 60 cm. Wij hebben ook piep-piep-kleine boekjes. Bij elk verhaal vermelden wij steeds auteur en illustrator. Een verteluurtje kan gevuld met verschillende vertelstijlen. Spelen met stemmetjes, ritmiek, tempo, articulatie en articulatiespanning, toonhoogtes, volume, accenten en intonatie.


Mogelijke speelformules en prijskaartje:

Mogelijkheid een

Wij voorzien acteur/verteller die ingekleed voorleest. Wij hebben een klein mobiel decor bij, dat voor nodige stemming en sfeer zorgt, hebben kleine spelattributen bij, muziekinstrumentjes voor kinderen, verkleedmateriaal, acteur/voorlezer is ook mooi gekostumeerd

Uitkoopsom voor een verteldag met één medewerker 450 euro.
(voor- en/of namiddag/max. 4 vertellingen)

 

Mogelijkheid twee

Wij voorzien acteur/verteller die ingekleed voorleest. Wij hebben een klein mobiel decor bij, dat voor de nodige stemming en sfeer zorgt, hebben kleine spelattributen bij, muziekinstrumentjes voor kinderen, verkleedmateriaal.

De acteur/voorlezer is ook mooi gekostumeerd en wij voorzien zelf een kleine geluidsinstallatie en headsetmicrofoontje.

Uitkoopsom voor een verteldag met één medewerker 475 euro.

 

EI-xtraatje:

Wij kunnen ook een muzikant voorzien. Livemuziek bij de verhalen biedt een ondersteuning bij de beeldvorming en het geeft het publiek ook meer tijd om dingen te verwerken.

Onze muzikanten spelen solo's tussen de verhalen, maar brengen ook sfeerklanken tijdens de verhalen zelf. Al onze muzikanten bespelen meerdere instrumenten. Het publiek krijgt dus ook meerdere instrumenten te zien en te horen.
Uitkoopsom per muzikant per speeldag: 195 euro.

Vertellen vraagt om een stille omgeving. Indien de bibliotheek tijdens het vertellen gewoon open is, kunnen wij alleen mogelijkheid drie aanbieden. Vertellen met te veel rondlopende personen en bijhorende geluiden vraagt om stemversterking.

Vermelde uitkoopsommen gelden voor groepen tot maximum 50 luisteraars per vertelling. Is de groep groter dan rekenen wij 4 euro per extra luisteraar aan.

"