workshop taaloor  - kip van troje - reizend - speeltheater - kinderanimatie - straattheater
Workshop Taal-oor
Er is een formule voor kleuters, voor 6-8 jarigen, voor 9-12 jarigen en voor 12+,

Een workshop waarin wij spelen met taal. Wij werken rond woord, poëzie en rap. En taal is taal, maar ook een aaneenschakeling van woorden en klanken. Een potpourri van jodelen, binnensmonds of luidkeels zingen, hakkelen of rappen: jawel, in de workshop spelen we letterlijk en figuurlijk met woord en poëzie. Groepsopdrachten en individuele doeoefeningen doorkruisen elkaar. Tijdens deze speelse sessie, maken deelnemers kennis met voorlezen, zelf gedichten (mopjes, verhalen, liedjes) kiezen en schrijven. Kinderen, tieners en jongeren kunnen hun eigen opvoering brengen.

Om te kunnen zeggen wat je wilt, gebruik je woorden. Laat het ons ook eens proberen met vreemde woorden en codetaal. Of wij verzinnen een eigen taal. We stotteren vreemde klanken, krijsen gekke geluiden en kakelen ritmisch hinnikjes en papegaaigekraai. Kortom: we bijten ons vast in de wondere wereld van letters, woorden en zinnen. Alles kan, alles mag: proeven en proberen is de boodschap: van klankgedichten tot hiphoppoëzie.

Tine Hofman is als actrice, verteller, dramadocent vooral binnen het kindertheater actief. Ze maakt en speelt eigen producties, maar werkt ook in opdracht van bv. Festival van Vlaanderen, FMRP, PacoProducties, ... Als theaterdocent is zij o.a. actief bij Funkfactory, Spelewei Mu-6. Bij Syntra MiddenVlaanderen is zij als docent ‘vertellen’ aan de slag.

De medewerkers van Tine Hofman hebben allemaal een professionele scholing achter de rug en delen dezelfde passie: ‘de kunst van woord en theater inspirerend wonderen laten doen’.


Mogelijke speelformules en prijskaartje:

Doelgroep: Vanaf kleuterleeftijd tot .... Indien de leeftijd van de deelnemers wat gestructureerd kan worden, verhoogt dit de kwaliteit van de workshop. Zo kunnen wij werken met een groep kleuters, maar ook met 6-8 jarigen, een groep 9-12 jarigen, 12-14, 14-16, .... jarigen. De workshop kan zowel door scholen, socio-culturele-verenigingen als bedrijven geboekt worden. Het is optimaal om met max. 12 deelnemers te werken. De groep mag niet groter zijn dan 20 personen.

Speelduur: Vanaf 90 minuten.
Er kan ook een hele dag of week gewerkt worden.

Prijskaartje: Per uur/per docent 75 euro. Vanaf het derde uur rekenen wij 65 euro. Is de groep groter dan 15 kuikens, dan wordt er per extra aanwezige 4 euro per speeluur aangerekend. Bij meerdere opdrachten of bij ‘moduleaanbod’ wordt een korting gegeven. Alle speelmaterialen en spelattributen zijn in de prijs inbegrepen. Indien de workshop op een theatervoorstelling volgt, voorzien we een korting. Bij boeking van meerdere workshops of een langere overeenkomst: prijs op maat.